Kendetegn

2-2,5 mm lang, gul myre, dronningen er 4-5 mm lang. Faraomyren danner kolonier på op til 300.000 individer. Den er indført til bl.a. Europa, hvor den er et besværligt skadedyr, idet kolonier ofte anlægges i forbindelse med huse.

Levesteder

Reder bygges i sprækker nær varmekilder, og når en koloni har nået en vis størrelse, forlader en del af myrerne inkl. en dronning boet og opretter en ny koloni i nærheden. Faraomyrer kan lide sår og blod og kan finde på at trænge ind under bandager.

Faraomyrer lever i hulrum og sprækker i bygninger – og helst i nærheden af en varmekilde. De kan bedst lide temperaturer på 27-30 ºC og de er især glade for søde sager såsom syltetøj, sukker og honning.

Faraomyrer findes oftest i fødevareforretninger og -lagre – og ses oftere i privat beboelse. De spreder sig hurtigt, så hvis de optræder i privat beboelse, trænger de hurtigt ind overalt.

Bekæmpelse

At fjerne faraomyrer er en stor opgave der sjældent kan klares uden professionel hjælp. Det skyldes bl.a. at man kan forværre problemet ved at sprøjte med insektgift, da faraomyrernes forsvarsmekanisme får dem til at sprede dronninger ud til nye områder, når de føler at deres bo er truet.

Den bedste behandling er at man udlægger ædegift som arbejderne selv bringer hjem til boet. I større ejendomme kræver det ofte 2-3 behandlinger med ugers mellemrum, hvor man konstant indkredser områderne med problemer, indtil behandlingen er overstået.