Orientalsk Kakerlak

Kendetegn

Forholdsvis stor art. Hos hannen dækker forvingerne 3/4 av bagkroppen, mens hos hunnen er vingerne kraftig tilbagedannet og udgør kun nogen små flige. Hannen har også godt udviklede bagvinger. Hannen er ensfarvet rødbrun, mens hunnen er ensfarvet sortbrun eller helt sort.

Længde: Hannen 17-30 mm, hunnen 20-30 mm. Nymferne er forholdsvis lyse i de første stadier, men bliver med tiden rødere og mørkere. I sidste nymfestadie kan de nogen gange være helt sorte.

Biologi

Trives bedst ved temperaturer mellem 20 og 29 ° C. Ses normalt i opvarmede værelser og kan ofte ses i butikker, hoteller, restauranter, fabrikker, bryggerier, drivhuse og ikke mindst i private hjem. Det er ikke ualmindeligt at kakerlakkerne etablere kolonier i byerne, ofte i nærheden af ​​havne eller andre steder, hvor der importeres mad.

Kakerlakkerne er normalt afhængige af tilstedeværelsen af ​​vand i nærheden. Disse findes normalt i en håndvask, fra et tryk, der drypper eller som kondens på metalrør. Arten er et typisk natligt dyr, og det er ikke altid så nemt at opdage i løbet af dagen. Ofte er kolonierne betydeligt større, end hvad man kan få indtryk af. Det er sandsynligvis betydeligt mere hårdføre end de fleste af deres slægtninge og kan modstå køligere perioder med temperaturer så lave som 0 ° C.

Hunnen bærer æggeskallen i 1-2 dage, før den placeres på et varmt sted, fortrinsvis dækket med affald eller støv. Æggene udklækkes efter 2-3 måneder, og i gennemsnit er der 16 æg i hver kapsel.

Nymfeudviklingen tager 7-10 måneder afhængig af temperatur. Arten lever af forskellige organiske fødevarer og kan forårsage store skader på fødevarelagre. Her spiser de af både mad og emballage, efterlader deres ekskrementer i maden og efterlader desuden en umiskendelig lugt. De kan sprede skadelige bakterier, såsom streptokokker, som de forurener fødevaren med.

Bekæmpelse

Den Orientalske kakerlak er utrolig svær at komme af med hvis de først er kommet indenfor. Vi anbefaler derfor at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper. Da kakerlakkernes æg ikke kan ødelægges med gift, kræver det desuden mindst 2 behandlinger.

God rengøring er vigtig for at forhindre kakerlakkerne i at udbrede sig, hvis du først har dem i huset, lejligheden eller i din virksomhed. Madrester, krummer og lignende må ikke være til rådighed for kakerlakker. Det er også vigtigt at forhindre dem i at få drikkevand, som de har et stort behov for.